program
STVARAMO POVOLJNO OKRUŽENJE ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA NOVE GENERACIJE

STVARAMO POVOLJNO OKRUŽENJE ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA NOVE GENERACIJE

Veće potpore poduzetnicima i novi najbolji do sada poduzetnički inkubator

U ovoj godini su započeti procesi izrade dokumentacije za novi, najveći i suvremeno koncipiran poduzetnički inkubator i coworking prostor sa pregršt novih mogućnosti  za poduzetnike. Novi inkubator biti će specijaliziran za poduzetnike koji pružaju usluge visoke dodane vrijednosti, odnosno poticati će one poduzetničke proizvode/ usluge koji u sebi imaju visoku komponentu znanja, odnosno “dodane vrijednosti”… Niz je takvih djelatnosti koje danas nose moderne ekonomije. Od ICT industrije i proizvođača raznih softverskih rješenja do izrade aplikacije i raznih drugih IT rješenja, pa sve od malih proizvodnih pogona. 

Novi specijalizirani inkubator biti će smješten na Bulevaru, odmah iznad trgovačkog centra Mercator, i osim uređenog pristupa i okoliša, pružiti će 30 uredska prostora za poduzetnike, veliki coworking prostor, multimedijalne dvorane sa preko 100 sjedećih mjesta, podzemni parking, igraonice, kuhinje i kafić, prostora za druženje i kreativu. Nova će zgrada inkubatora biti izgrađena po najnovijim standardima u zelenoj gradnji, što znači visoki stupanj energetske efikasnosti i maksimalnu iskoristivost prirodnih materijala, sunčeve energije i geotermalne energije. Novi prostor biti će najveći i najsofisticiraniji poduzetnički prostor u Zadru s ciljem da pruži jedinstveno iskustvo rada i profesionalnog razvoja poduzetnika – korisnika prostora. Novi prostor imati će cca 3.000 m2 prostora.

7 milijuna kuna direktnih potpora poduzetnicima i obrtnicima

Osim novog inkubatora predvidjeli smo razvoj novih modernih programa poticanja poduzetnika uz još povoljnije kredite sa kamatom do 2% i 50% jamstva, te još izdašnije direktne potpore poduzetnicima do 75.000 kn po subjektu, 20.000 kn po subjektu za tradicijske obrte, te do 75.000 kn po subjektu za subjekte u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Za poduzetništvo nove generacije. Za Zadar svaki dan!