Naslovna

21.06.2020.

Vlada i HDZ pokazali su u koronakrizi kako sačuvati zdravlje i sigurnost građana

Andrej Plenković : Ići na izbore, obnoviti povjerenje birača i nakon toga baviti se i snažnim gospodarskim oporavkom te očuvanjem zdravlja građana.

- Gospodin Bernardić i SDP, kada je krenula epidemija koronavirusa, podcjenjivali su problem, grlili su se i ljubili početkom ožujka po Zagrebu, apsolutno su bili za to da se ukine Stožer civilne zaštite. Prema tome, oni mijenjaju stavove kako vjetar puše, nemaju ni iskustva ni znanja ni odgovornosti, poručio je Andrej Plenković. 

-Za novo širenje zaraze zadnjih dana, za sve u Hrvatskoj treba značiti da moramo ostati odgovorni, paziti da ne dovodimo u rizik ni sebe ni druge i na taj način osigurati normalan tijek borbe s ovom bolešću, koja na globalnoj razini danas ima najveći broj zaraženih.

-Ona nije nestala, ona je tu, a razlog zbog kojeg želimo baš sada ići na izbore, prema mišljenju stručnjaka, je da je njezin intenzitet najniži upravo u ljetnim mjesecima. I za razliku od SDP-a, mi ne želimo dovesti ni naše građane niti arhitekturu vlasti u situaciju da dođemo u nekakve ustavne krize u varijanti da epidemija bude snažnija na jesen", istaknuo je premijer.

Poanta je, ustvrdio je, sada ići na izbore, obnoviti povjerenje birača i nakon toga baviti se i snažnim gospodarskim oporavkom te očuvanjem zdravlja građana.

#SigurnaHrvatska