Naslovna

18.06.2020.

Višnjik - nacionalni i međunarodno prepoznatljiv športski centar

Posljednje 4 godine uloženo je više od 12 milijuna kuna u uređenje ŠRC Višnjik.

Postavljene su profesionalne podloge na atletsku i trim stazu, uređena su vježbališta na otvorenom, vanjski tereni za košarku, nogomet, odbojku, rukomet i badminton. Uređena je i gimnastička dvorana, klizalište i rolalište, a s rastom broja posjetitelja uređen je i novi parkirališni prostor.

Sve veći broj obitelji koje svakodnevno koriste sportske sadržaje na Višnjiku, kao i otvaranje još jednog novog vrtića u  prostoru SC Višnjik, u objektu uz plivalište, bio je poticaj za izgradnju i uređenje najvećeg gradskog dječjeg igrališta. U ŠC Višnjik izgrađen je i novi hrvatski regionalni tenis centar s ukupno 10 terena.

Dnevno ŠC Višnjik posjećuje vise od 4000 sportaša i rekreativaca, te 150 zadarskih sportskih klubova i udruga koji koriste suvremenu sportsku infrastrukturu.

Zahvaljujući jasno definiranom planu, dobroj suradnji sa nacionalnom razinom te značajnim ulaganjima, Višnjik je postao centar sportskih i rekreacijskih događanja, te dnevni boravak grada Zadra i Zadarske županije. Brojnim kvalitetnim događanjima visoke produkcije ŠRC Višnjik sve više postaje nacionalni i međunarodno prepoznatljiv športski centar.

Nekad zloglasna kasarna JNA danas je simbol aktivnog, sportskog, mladog, pobjedničkog Zadra!