Naslovna

12.06.2020.

VIŠI STANDARD U ZDRAVSTVU I SOCIJALNOJ SKRBI ZA STANOVNIKE ZADARSKE ŽUPANIJE

Daljnji razvoj Zadra kao regionalnog centra zdravstvenih usluga.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića dovršen je kapitalni projekt za Zadarsku županiju, zgrada nove Poliklinike, čime je omogućen daljnji razvoj Zadra kao regionalnog centra zdravstvenih usluga. Pacijentima je osiguran viši zdravstveni standard, a djelatnicima bolnice kvalitetniji radni uvjeti.

Samo u posljednje tri godine je na području Zadarske županije uloženo preko 120 milijuna kuna za razvoj zdravstva. Opća bolnica Zadar opremljena je visokokvalitetnom medicinskom opremom (Angio sala, novi MR i CT uređaji…), a krenuo je EU projekt izgradnje i opremanja Dnevnih bolnica vrijedan 50 milijuna kuna.

Aktivirana je Znanstvena jedinica Opće bolnice Zadar koja je važan temelj za dodatan iskorak bolnice u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti u biomedicini i zdravstvu. 

Kvalitetnom suradnjom Grada Zadra i Vlade RH pronađeno je rješenje za završetak ključnog projekta za razvoj socijalnih usluga na području grada i županije - Centar Mocire. Gradovi Benkovac i Biograd dobili su nove, moderne zgrade Centra za socijalnu skrb, dok će Nin dobiti novu zgradu Hitne pomoći.

#BudućnostDočekujemoSigurni