Naslovna

04.08.2019.

Vijenci i svijeće povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U čast svim poginulim braniteljima za slobodu Domovine.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“, izaslanstvo HDZ-a Zadra i Zadarske županije, na čelu s predsjednikom ŽO HDZ-a, Božidarom Kalmetom, položilo je vijenac i svijeću pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru.

Svake godine, pa tako i ove klanjamo se žrtvi hrvatskih branitelja i odajemo počast svima koji su dali svoj život i sve što su imali za slobodu Hrvatske i svih nas koji u njoj živimo. To nas obvezuje da čuvamo i gradimo zemlju kakvu su oni sanjali i za kakvu su se borili i zalagali.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti proslava je opstojnosti i samoodređenja, proslava razboritosti i promišljenosti hrvatskih vojnika zbog čega ovaj dan i nosi naziv Dan hrvatskih branitelja. Ne smijemo nikada zaboraviti da su nam upravo mladenački ideali tih hrabrih ljudi, kako u teškim vremenima, tako i danas, dokazali kako je čin stvaranja domovine čin vjerodostojnoga svjedočanstva jedne ljubavi koja neraskidivo raste u svakom hrvatskom čovjeku.