Naslovna

14.02.2020.

Unutarstranački izbori u temeljnim organizacijama grada Zadra 2020. godine

Izbori 2020.

Na sjednici održanoj 13. Veljače 2020. godine Gradski odbor HDZ-a donio je Odluku o održavanju redovnih unutarstranačkih izbora u temeljnim organizacijama HDZ-a grada Zadra.
 
Izborne skupštine temeljnih organizacija HDZ-a grada Zadra održati će se:
⁃            od 29.2. - 14.03.2020. godine
 
Na skupštini temeljne organizacije HDZ-a bira se:
1.          Predsjednik temeljne organizacije
2.          Potpredsjednik temeljene organizacije
3.          Izvršni odbor temeljne organizacije
4.          Izaslanici na izbornu skupštinu gradske odnosno organizacije HDZ-a
 
Pozivi predsjednika temeljnih organizacija HDZ-a na izbornu skupštinu koji sadrže prijedlog dnevnog reda i naputak mjerodavnog lokalnog ili mjesnog izbornog povjerenstva o načinu i rokovima kandidiranja za dužnosti i tijela koja se biraju, moraju biti uručeni članovima izborne skupštine 15 dana prije njenog održavanja 

Poziv na izbore može se uručiti osobno, poštom preporučeno, elektronskom poštom, SMS ili MMS porukom ili na drugi način kojim se može utvrditi vrijeme njegovog slanja odnosno primanja.
 
Kandidature za izbor na dužnosti i u tijela koja se biraju na izbornim skupštinama temeljnih organizacija HDZ-a, s najmanje 5% potpisa ali ne s manje od 5 potpisa podrške članova temeljne organizacije HDZ-a, moraju prispjeti (biti zaprimljene) na propisanim obrascima u gradsko izborno povjerenstvo u prostorijama stranke  (Medulićeva 2) najkasnije 48 sati prije dana održavanja izborne skupštine 

 
Ovim putem pozivaju se svi članovi HDZ-a grada Zadra da iskoriste svoje pravo da mogu birati, i biti birani te da se uključe u unutarstranačke izbore.