Naslovna

07.03.2019.

Ukupna vrijednost projekata u Zadarskoj županiji 1,4 milijarde kuna

Susret predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića sa zadarskim članstvom.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković, boravio je danas u Zadarskoj županiji i Gradu Zadru. Nakon obilaska zračne luke i luke Gaženica te niza projekata u Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu, predsjednik Plenković sastao se s članovima ŽO i GO te predsjednicima stranačkih zajednica i temeljnih ogranaka HDZ-a u Zadru i Zadarskoj županiji.

Sve nazočne uvodno je pozdravio domaćin skupa, predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta koji je odmah na početku naglasio kao smo se, nakon današnjih sastanaka i potpisanih ugovora za niz projekata, sastali ovdje gdje sve počinje i završava.

Partnerstvo Vlade, županija, gradova i općina

-        Mi imamo preko 12.000 članova, kazao je Kalmeta zahvalivši svima koji su se odazvali večerašnjem susretu.

-        Zahvaljujem svim gradonačelnicima, načelnicima i svim bivšim županima koji su sudjelovali u razvojnim projektima zahvaljujući kojima je Zadarska županija danas među najuspješnijima. Mi uvijek imamo potporu građana i jedina smo županija koja nikada na izborima nije izgubila ni Grad ni Županiju. Kod nas nikada nije bilo samovolje, egoizma ni političke manipulacije i tako mora ostati, poručio je Kalmeta.

-        U ove dvije i po godine otkako je formirana Vlada Andreja Plenkovića stvari su se znatno promijenile na bolje u odnosu na stanje prije toga. Danas smo svjedoci stalne komunikacije između Vlade, ministara, župana, ministri su stalno na terenu, a premijer također. Vlada se ponaša kao partner i pomoćnik i generator je policentričnog razvoja Hrvatske. Poruke o uspješnosti Vlade koje su se i brojčano potvrdile, svi moramo prenositi.

-        Zahvaljujući radu Vlade i svih vas na terenu HDZ ima potporu preko 30 posto birača, a nikad ranije tako nije bilo, unatoč tome što moramo donositi i teške odluke. Građani imaju veliko povjerenje u HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem. Spremni smo za izbore jer radimo unutar stranke, zaključio je Kalmeta.

Utvrda HDZ-a

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Joso Nekić, zahvalio je predsjedniku Plenkoviću što je po drugi put tijekom kraćeg vremena u HDZ-ovoj utvrdi.

-        To što je ovo utvrda HDZ-a nije došlo samo od sebe, trebalo je puno rada i truda. Kao takvi smo bili na odstrelu SDP-ovoj vladi, ali zahvaljujući našoj mudrosti i žilavosti, Zadar nije stao. Grad je danas pretvoren u veliko gradilište, što se vidi na svakom koraku, kazao je Nekić.

Za pobjedu nam treba zajedništvo

Stanko Batur, predsjednik Udruge utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđmana održao je prigodan govor u ime utemljitelja HDZ-a u Zadru istaknuvši da su utemeljitelji svjesni da bez zajedništva i sinergije unutar HDZ-a nije moguće pobjeđivati ni ići naprijed.

-        Nama su važni naši branitelji, ribari težaci, žene i svi ostali, uključujući i mladež bez koje nema budućnosti. No i bez sijedih glava nema mudrosti. Bliži se obljetnica atentata na predsjednika Tuđmana, to je za nas važan datum jer tada su svi mogli vidjeti što se sprema i odabrati kojim putem krenuti.” – podsjetio je Batur.

Priključuju nam se novi mladi ljudi

Okupljene je pozdravila predsjednica Mladeži HDZ-a Zadarske županije, Nikolina Baradić koja je ponosno istaknula da se HDZ-ovoj mladeži priključuju novi članovi, mladi svih struktura.

- Naš rad i snagu pokazat ćemo na nadolazećim izborima za EU parlament, poručila je.

Cilj ove Vlade je ravnomjerni regionalni razvoj i podrška razvojnim projektima

Predsjednik stranke Andrej Plenković osvrnuo se na projekte na području naše županije od kojih je dio obišao:

-        To su projekti vrijedni milijardu i pol kuna. Ovo govorim da vidim kolika su postignuća svih vas uz kontinuiran rad. Uz sva razaranja tijekom Domovinskog rata, ovaj kraj se užurbano razvijao u svakom smislu. HDZ je tome doprinio najviše provodeći našu politiku koja je državotvorna, domoljubna, s kršćanskim i univerzalnom humanističkim vrijednostima, kazao je Plenković dodajući:

-        Ovo je sinergija nacionalne vlasti i onoga što vi ovdje provodite. Mi radimo u partnerstvu i zajednički. Teško će biti u budućnosti ići ispod ovog standarda jer ovo su temelji zdravog razvoja.

Predsjednik Plenković je naglasio kako su izbori za Europski parlament izbori za tijek zemlje.

-        Kampanja za Euro parlament još nije počela, a prema svim anketama mi smo već na 5 mandata. To je veliki uspjeh i možemo ga ostvariti ako svi zajedno povučemo. Ovaj put na izbore ćemo ići samostalno bez koalicija. Kad bi osvojili 6 mandata bili bi najjača politička opcija jer ni u jednoj državi se ne osvaja više od 50 posto mandata, zaključio je na kraju Plenković.