Naslovna

06.10.2017.

Svečano obilježen 6. listopada - Dan obrane grada Zadra

Na nemjerljivoj žrtvi je sazdan Zadar i Hrvatska.

Povodom obilježavnja Dana obrane grada Zadra, na Dračevcu je održana svečana akademija. Svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju, polaganje lovorovog vijenca i paljenje svijeća pred spomenikom imotskim braniteljima u Ulici Ante Starčevića te na spomen obilježjima na Dračevcu.

U programu obilježavanja sudjelovalo je i izaslastvo Hrvatske demokratkske zajednice grada Zadra i Zadarske županije, predvođeno predsjednikom ŽO, Božidarom Kalmetom

Ovo je svečani dan kada se prisjećamo napada na Zadar i iskazujemo počast i zahvalnost svima koji su branili grad, posebice onima koji su dali život u toj obrani. Sve zemlje u svijetu poštuju svoje branitelje, a hrvatski branitelji imaju posebnu ulogu u stvaranju hrvatske države i zbog toga zaslužuju i posebno mjesto u društvu danas. Na nemjerljivoj žrtvi je sazdan Zadar i Hrvatska i naša je časna dužnost graditi grad i zemlju na isti način, nastaviti ostvarivati sve ono za što su spremno živote dali hrvatski branitelji.