Naslovna

23.06.2019.

Sretan Vam Dan državnosti!

Čestitka predsjednika ŽO HDZ Zadarske županije, Božidara Kalmete.

"Hrvatski narod jedan je od najstarijih naroda sadašnje Europe. On ima pisane dokumente i biljege o svojoj nacionalnoj državnoj samobitnosti te o pripadnosti zapadnoeuropskoj civilizaciji, od sedmoga stoljeća (n. e.) pa nadalje, u kamenu i na pergameni, u književnosti i umjetnosti, i što je najvažnije u svom duhovnom biću. Hrvatski narod može biti ponosan na svoj udjel u duhovnoj i stvarnoj kulturnoj baštini čovječanstva."

Tako hrvatski narod i 28 godina od povijesnoga dana kada je u Saboru donesena Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti, točnije o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, živi i gradi neotuđiv te povijesno utemeljen položaj uvažavajući tuđi i ponosno gradeći vlastiti samosvojni identitet u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući braniteljima i progresivnim idejama koje je devedesetih godina zacrtao, a zatim i realizirao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđnan, danas smo slobodni ljudi. Zato se "nikada nemojmo umoriti u davanju domovini"...


Sretan Vam Dan državnosti!

 

Županijski odbor HDZ-a Zadarske županije

predsjednik

Božidar Kalmeta