Naslovna

08.06.2020.

SA SINJORETOVA KREĆE MEGA PROJEKT AGLOMERACIJE ZADAR-PETRČANE!

Nakon desetljeća kontinuiranog rada na pripremi projektne dokumentacije te ustrajnosti svih dosadašnjih gradskih vodstava da se projekt prepozna kao prioritetan i uvrsti za financiranje iz EU sredstava, došao je i taj trenutak i projekt napokon kreće s realizacijom!

Uz pomoć Vlade RH i nadležnih ministarstava dočekali smo početak realizacije jednog od najvećih i najznačajnijih strateških projekata Zadra kojim će se trajno i sustavno riješiti problem odvodnje na cjelokupnom području grada Zadra...


Projekt uključuje ulaganje u sustav vodoopskrbe, odvodnje i sustava pročišćavanja otpadnih voda za kompletno područje grada, od Zadra do Petrčana.
Od Crvenih kuća, preko Bilog Briga, do Bokanjca, Dikla i Kožina te Petrčana, protezat će se jedan od najvažnijih razvojnih projekata grada - Aglomeracija Zadar-Petrčane. Ukupna vrijednost projekta financiranog bespovratnim sredstvima EU iznosi 567 milijuna kuna.

U sklopu projekta aglomeracije, obuhvaćen je i zahvat na pročišćivaču otpadnih voda Centar na Smiljevcu kojim će se natkriti bazeni i instalirati uređaj za pročišćavanje zraka, a sve s krajnjim ciljem trajnog rješavanja neugodnih mirisa iz pročišćivača.