Naslovna

22.12.2023.

Proslavljena 34. obljetnica HDZ-a Zadar

U blagdanskom ozračju, u prepunoj Providurovoj palači, svečano smo proslavili 34. rođendan HDZ-a Zadar.

U blagdanskom ozračju, u prepunoj Providurovoj palači, svečano smo proslavili 34. rođendan HDZ-a Zadar. Uz druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice, prisjetili smo se dana kada se osnovao HDZ, kada se kao nikad ujedinio hrvatski narod oko ideje slobodne i neovisne Hrvatske koju je predvodio HDZ na čelu s Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima te se prvenstveno zahvalili utemeljiteljima koji su prepoznali ključni trenutak hrvatske povijesti i stvaranje Hrvatske.

Poseban uzvanik na proslavi, kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, bio je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture koji je pohvalio atmosferu i članstvo HDZ-a u Zadru, ističući kako možemo biti primjer za cijelu Hrvatsku.

Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture: "Grad Zadar u svemu može biti primjer drugim gradovima u iskoraku koji je napravio prije više od desetljeća te nastavlja jednakim putem kroz brojne projekte, a posebno ističem projekte obnove zadarske rive, Aglomeracije i brojne druge. Važno je napomenuti da su otvorena vrata novim investicijskim ciklusima. Također, ne trebaju se skrivati velika postignuća, a Hrvatska je unatoč pandemiji, ratu u Ukrajini i Gazi te energetskoj krizi, uređena i sigurna zemlja koja je po rastu BDP-a u vrhu EU. Nadam se pobjedi na izborima u godini pred nama te trećoj uzastopnoj pobjedi na parlamentarnim izborima.“

Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ Zadar: "Ponosan sam što sam dio današnjeg HDZ-a jer je s ovim HDZ-om Hrvatska ostvarila povijesne uspjehe i svi vi kao članovi i simpatizeri HDZ-a možete biti ponosni što ste dio te povijesti. I predsjednika Tuđmana se svojedobno kritiziralo pa ga danas zovu “ocem domovine", a današnja postignuća vrednovat će se tek u budućnosti. Moramo istaknuti uspjehe i postignuća našega grada. Samo u ovoj godini dovršeni su projekti obnove zadarske rive, stare Tehničke škole, Zone Crno, Poduzetničkog inkubatora... I na kraju projekt stoljeća za Zadar - Centar za gospodarenje otpadom. Bi li se to realiziralo da nije HDZ-ove politike kontinuiteta i stabilnosti? Siguran sam da ne bi. Zadarski HDZ uvijek je bio stranka otvorena za sve, u kojoj je sebe mogao pronaći svatko onaj tko želi sebe dati za Zadar. Tome je i danas tako, a preko 200 novih članova u zadnje dvije godine naš su zalog za budućnost. Dogodine idemo po povijesni treći mandat koji će biti mandat daljnjeg povećanja standarda, izgradnje društva i približavanje po stupnju razvoja onim najrazvijenijim zemljama EU.“

Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a: “Ovo je veliki dan i značajna obljetnica za našu stranku i za Zadarsku županiju. Srce mi je puno kada vidim toliko poznatih lica, starih prijatelja i kolega koji su posvetili svoj rad i život ideji bolje Hrvatske. Veliko hvala utemeljiteljima koji su prepoznali viziju HDZ-a i dr. Franje Tuđmana i koji su s nesebičnom predanošću stali uz stranku u ključnim trenucima nacionalne povijesti. Nulta točka naših napora je Domovinski rat i naši branitelji. Da nije bilo njihove žrtve, ne bi bilo ničega od onoga što danas imamo. Jasan pokazatelj snage i povjerenja koje građani imaju u našu stranku je to što Zadar nikada nije izgubio mjesto gradonačelnika ni župana pod vodstvom HDZ-a. Što se tiče kvalitete života u Zadru, svaki projekt koji je stranka poduzela bio s ciljem unapređenja života građana. Siguran sam u pobjedu HDZ-a na nadolazećim izborima. Povijest je pokazala da je HDZ uvijek bio na pravoj strani, a uvjeren sam da će naša vizija, rad i predanost domoljublju osigurati da tako i ostane.”