Naslovna

03.06.2020.

Projekti vrijedni milijardu kuna: Aglomeracije Biograd i Preko - Kali spremne za potpis

Dvije velike aglomeracije na području Zadarske županije, Biogradska rivijera i Preko - Kali ispunile su sve preduvjete za potpisivanje gotovo milijardu kuna vrijednih ugovora za projekte izgradnje vodovoda i odvodnje.

Zaključak je to radnog sastanka zadarskog izaslanstva s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Markom Pavićem te ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

- Ovo su strateški projekti za našu županiju. Znamo svi koliko je izgradnja vodovoda i odvodnje važna za razvoj naših gradova i općina, kvalitetniji život svih stanovnika, a s obzirom da je riječ o otočnim i priobalnim naseljima dat će sigurno veliki zamah turizmu. Samo u mandatu Plenkovićeve Vlade do sada je za projekte na području Zadarske županije ugovoreno 2,6 milijardi kuna, a s ove dvije aglomeracije taj će iznos biti povećan za još milijardu. To je dokaz odlične suradnje s Vladom Republike Hrvatske te kvalitetnog i sustavnog rada naših gradova i općina u pripremi projekata, poručio je Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO Hrvatske demokratske zajednice Zadarske županije.

Uz Kalmetu, u izaslanstvu Zadarske županije na sastanku u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu, gdje je središte hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, bili su i župan Božidar Longin, gradonačelnik Biograda Ivan Knez, općinski načelnici Pakoštana Milivoj Kurtov, Sv. Filipa i Jakova Zoran Pelicarić, Pašmana Krešimir Ćosić, Preka Jure Brižić te Kali Marko Kolega. 

Podsjetimo, u Zadarskoj županiji već su odobrena sredstva od gotovo milijardu kuna za dvije velike aglomeracije, Zadar – Petrčane (567 milijuna) i Nin-Privlaka-Vrsi (432 milijuna).