Naslovna

30.04.2017.

Predstavljen program HDZ-a za razvoj grada Zadra "Za Zadar svaki dan"

Zadar, 29. travnja 2017. – Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra Branko Dukić, zajedno s svojim zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać predstavio je dosad najopsežniji, najkonkretniji i najbolji program za razvoj našeg grada pod nazivom 'Za Zadar svaki dan'.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra Branko Dukić, zajedno s svojim zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać predstavio je dosad najopsežniji, najkonkretniji i najbolji program za razvoj našeg grada pod nazivom 'Za Zadar svaki dan'. 

Krenut ćemo s konkretnim potezima kojima ćemo pomoći mladim obiteljima da im odgoj i obrazovanje djece ne bude teret. Mogu obećati da će u narednom mandatu sasvim sigurno biti izgrađena škola u Novom Bokanjcu, jer su napokon riješeni svi imovinsko pravni odnosi, sve dozvole, a postignut je i dogovor sa Zadarskom nadbiskupijom.  Uz to, sigurno ćemo rekonstruirati i dograditi područne škole Ploča i Kožino. Želimo poboljšati školstvo u cijelom gradu, na način da naša djeca imaju najbolje opremljene škole i da idu na nastavu u jednoj smjeni, poručio je Dukić na lokaciji buduće škole na Novom Bokanjcu. Također je najavio sniženje cijene boravka u dječjem vrtiću za najmanje 30 posto, dok će obitelji s četiri i više djece imati osiguran besplatan vrtić.

Ravnomjeran razvoj svih gradskih kvartova 

Da bismo postali moderan grad koji svojim građanima jamči visok standard života moramo sanirati odlagalište u Diklu i riješiti pitanje otpada kroz regionalni centar. Stanovnici Dikla neće biti građani drugog reda. Oni su kroz protekla desetljeća dovoljno pretrpjeli. Moramo educirati građane, izgraditi potrebnu infrastrukturu te uspostaviti sustav i riješiti problem otpada za narednih stotinu godina, rekao je Dukić stanovnicima Dikla dok je na Plovaniji glavna tema bila izgradnja sustava odvodnje u svim dijelovima grada.

Imamo na raspolaganju 350 milijuna kuna EU sredstava i 2021. godine će više od 90 posto domaćinstava biti priključeno na sustav odvodnje. Niti ja u Stanovima još uvijek nemam priključak na kanalizaciju. Radovi na Plovaniji kreću na jesen i to od rotora do trafostanice. Nakon toga slijede Kožino, Petrčane, Diklo, Bokanjac, Novi Bokanjac, Vidikovac, Maslina, dio Stanova, Crvene kuće, Gaženica, dio Smiljevca, Ploča i Dračevac. Sanacijom Dikla, izgradnjom sustava odvodnje i rješavanjem prometnih gužvi postat ćemo grad 21. stoljeća, istaknuo je Dukić i te dodao da današnje predstavljanje izbornog programa  po kvartovima pokazuje kako će u svom mandatu veliku pozornost posvetiti suradnji s mjesnim odborima i rješavanju, naoko malih kvartovskih problema. Cilj je da kvartovi poput Plovanije imaju svoja sportska i dječja igrališta, trim vježbališta te da postanu centri zdravog života. 

Radimo za moderan grad koji će živjeti kroz cijelu godinu

Završni dio obilaska bio je predviđen za posjet zadarskim bedemima koji bi u narednom razdoblju trebali postati središte kulturno-turističkog života u Zadru.

Strateški ćemo razvijati naš turistički  potencijal.  Imamo još uvijek manjak smještajnih kapaciteta i moramo stvoriti preduvjete da se to promijeni. Zadar je mediteranski grad u kojem se velik dio godine događanja i život mogu odvijati na otvorenome. Uređenjem Bedema na kojima se nalazimo koji će postati najljepša zadarska šetnica,  ljetne pozornice na Citadeli i Providurove palače te drugih projekata za što su već osigurana sredstva iz EU zaokružit ćemo kulturnu i turističku ponudu Poluotoka. Zadar će se izdvojiti na tržištu turističkih gradova svojom uređenošću i originalnošću kao što je to bilo i do sada. Pozivam vas sve da radimo za Zadar svaki dan, zaključio je Dukić popraćen velikom podrškom stanovnika zadarskih kvartova u kojima je danas predstavljen pobjednički program HDZ-a i koalicijskih partnera pod nazivom  'Za Zadar svaki dan'.