Naslovna

05.10.2018.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Zadru: Ovo je najjače uporište Hrvatske demokratske zajednice

Uoči obilježavanja Dana obrane Zadra, 6.listopada, predsjednik Plenković položio vijenac na Gradskom groblju.

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković danas je posjetio Zadar, gdje je održao radni sastanak s članovima Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra. U pratnji predsjednika Plenkovića bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik Davor Božinović i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

S članovima Županijskog odbora HDZ-a Plenković je razgovarao o provođenju strukturnih reformi, privlačenju investicija, glavnim gospodarskim trendovima, financijskoj konsolidaciji te o smjeru kojim idu HDZ i Vlada.

"Održali smo vrlo konstruktivan sastanak ovdje u Zadarskoj županiji, najjačem uporištu Hrvatske demokratske zajednice, koja već desetljećima u kontinuitetu daje velik doprinos i na nacionalnoj razini, ali, isto tako, obnavlja povjerenje birača i u Zadru i u Zadarskoj županiji. Dobili smo snažnu potporu za smjer u kojem idemo i posebno sam zadovoljan jer svi naglašavaju kvalitetno partnerstvo koje je Vlada napravila između jedinica lokalne i područne samouprave, osobito strukturirani dijalog sa županijama", rekao je Plenković.

Uoči sutrašnjeg obilježavanja, 27. obljetnice Dana obrane Grada Zadra Plenković je u pratnji suradnika i predsjedništva ŽO HDZ-a Zadarske županije položio vijenac i zapalio svijeću na spomen križu poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, na Gradskom groblju u Zadru.