Naslovna

25.04.2017.

Potpisan koalicijski sporazum HDZ-a i političkih partnera: HSP-a dr. Ante Starčević, HSU-a, HRAST-a i NS Reformista

Predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta: Ovoj koaliciji su građani ispred politike.

Zadar, utorak, 25. travnja 2017.god. – Danas je u Muzeju antičkog stakla potpisan Sporazum o političkoj suradnji Hrvatske demokratske zajednice s partnerima Hrvatskom strankom prava dr. Ante Strčević, Hrvatskom strankom umirovljenika, HRAST-om – Pokretom za uspješnu Hrvatsku i Narodnom strankom – Reformista za predstojeće lokalne izbore u Zadru i Zadarskoj županiji.

U ime HDZ-a, nazočnima su se obratili predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra, Joso Nekić, te predstavnici koalicijskih partnera predsjednik ŽV HSP AS-a, Dalibor Barišić, predsjednik GO HSU Duško Vuković, predsjednik ogranka HRAST-a za grad Zadar, Darko Pedić i predsjednica ŽO NS Reformisti, Vesna Sabolić te kandidati za župana Zadarske županije i gradonačelnika Grada Zadra, ispred koalicije, Božidar Longin i Branko Dukić.

-Ova koalicija osigurava stabilnost, a to je preduvjet razvoja Zadra i zadarske županije. Nadalje, daje jednu političku širokogrudnost jer spaja široki politički spektar od centra pa na desno, a sve s ciljem ostvarenja boljeg života i perspektive naših građana svih generacija, kazao je Kalmeta.

-Ova koalicija ima smisao jer ima zajedničke političke ciljeve, a to su ozbiljnost, odgovornost, odlučnost, transparentnost i veliko srce i znanje za rješavanje problema građana. Ima i dokazanu beskompromisnost u zaštiti interesa ovog kraja i hrvatskih nacionalnih interesa. Zato pozivam sve građane Zadra i Zadarske županije da daju povjerenje ovoj koaliciji i kanidatima Branku Dukiću i Božidaru Longinu jer svma nama su građani ispred politike, poručio je Kalmeta.

-Gradski odbor Grada Zadra je jednoglasno prihvatio ovu koaliciju, bez obzira što su ankete davale prednost HDZ-u, ali mi smo htjeli, svima koji imaju ideje za boljitak ovoga grada, dati  priliku da sudjeluju u ovom izbornom ciklusu, kazao je Nekić.

U ime županijskog HSP AS-a Dalibor Barišić je istaknuo kako će njegova stranka unutar koalicije voditi pravašku politiku 21. stoljeća, te pozvao sve pravaše da se priključe i podrže Branka Dukića i Božidara Longina kao kandidate za gradonačelnika i župana.

Aktualni gradski vijećnik Duško Vuković obratio se u ime HSU-a:

-Stranka umirovljenika već je 12 godina u županiji i 8 godina u gradu dio koalicije koju predvodi HDZ. Ova koalicija ima suvisao program za umirovljenike i politiku koja je u zadnje dvije godine dodijelila 40 milijuna kuna umirovljenicima i kojoj je jedini cilj napredak svih građana pa tako i umirovljenika, objasnio je Vuković.

Vesna Sabolić predsjednica ŽO NS Reformisti, naglasila je da joj je osobita čast biti u timu stručnih i pouzdanih ljudi. Ono što je zajedničko svima u koaliciji je rad za svaki naš grad i mjesto.

-Vjerujem u izvanredan rezultat, poručila je Sabolić.

Čelni čovjek županijskog HRAST-a Darko Pedić, također je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ova stranka dio koalicije.

Poruke Božidara Longina i Branka Dukića

-Svi ćemo dati sve od sebe da već u prvom krugu postignemo što bolji rezultat, uz zahvalu na povjerenju je rekao kandidat HDZ-ove koalicije za župana, Božidar Longin. - Pred nama je razdoblje rasta i razvoja naše županije, a osnovni preduvjet je politička stabilnost što ova koalicija upravo nudi.

Gradonačelnički kandidat Branko Dukić također je zahvalio na ukazanom povjerenju te istaknuo:

-Dirnut sam emocijama građana koji mi prilaze i daju podršku.  Želim reći da je glas za liste za grad i županiju ujedno i glas za gradonačelnika i za župana. Bez stabilnog gradskog vijeća za čas se od grada uspjeha možemo pretvoriti u grad slučaj. Pogledajte što se događa u Splitu i nekim drugim gradovima. Ponovljeni izbori, povjerenici, svađe, obračuni i sve to plaćaju građani. Želim se baviti stvaranjem uvjeta za nova radna mjesta, rješavanjem životnih problema naših sugrađana, realizacijom ključnih projekata i u potpunosti iskoristiti potencijal koji naš grad ima. Ništa od toga nije moguće ako ulazimo u nepotrebne sukobe, kazao je Dukić i nastavio:

-Konačno imamo središnju vlast koja nam želi i može pomoći i koja nam neće biti prepreka . Na nama je da u narednim tjednima građanima predstavimo program, a siguran sam da će nam dati povjerenje. U boljoj smo situaciji nego ikada do sad i nećemo propustiti osigurati priliku našim građanima da u Zadru žive kvalitetnije i jeftinije. Oko toga smo okupljeni, to je naš cilj, a svaki put kad smo se ujedinili postigli smo uspjeh na koji smo svi bili ponosni. Pozivam vas sve skupa da nastavimo raditi za Zadar svaki dan.

Božidar Kalmeta u završnoj je riječi najavio pobjedu ove koalicije te kandidata za župana i gradonačelnika i obećao da će ostati skromni, radišni, socijalno osjetljivi u svom radu za razvoj i napredak Zadra i Zadarske županije.

-Jer ovoj su koaliciji građani ispred politike, zaključio je još jednom predsjednik ŽO HDZ-a, Božidar Kalmeta.