Naslovna

17.05.2017.

Plenković: Očekujem veliku pobjedu u gradu i županiji - Za političku stabilnost i dobrobit svih građana!

Predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković posjetio je Zadar, gdje je dao potporu našem kandidatu za gradonačelnika Branku Dukiću i za župana Božidaru Longinu. Nakon što je obišao novouređene sportske terene na Višnjiku, Plenković se na izbornom skupu na Plovaniji obratio mnogobrojnim članovima i simpatizerima stranke.

Najveći broj gradonačelnika i načelnika

Istaknuo je da očekuje veliku pobjedu HDZ-a u Zadru i Zadarskoj županiji.

- HDZ će nakon lokalnih izbora imati najveći broj gradonačelnika i načelnika, a napravit ćemo i veliki iskorak u urbanim sredinama. Zadar je grad koji je bez dileme doživio najveći procvat na obali, a Zadarska županija predstavlja jednu od najjačih kada je riječ o snazi i odlučnosti HDZ-a. Vertikala vlasti Zagreb-županija-grad izrazito je bitna za razvoj Zadra i Zadarske županije.

Donosimo političku stabilnost

Plenković je naglasio da je aktualni trenutak vrijeme velikog razotkrivanja na političkoj sceni.

- S jedne je strane HDZ kao stranka s kapacitetom za upravljanje državom, a na drugoj se strani vide samo protestni trendovi i rušiteljski refleksi. Zato su i ovi lokalni izbori dobili nacionalnu dimenziju. Mi donosimo političku stabilnost, a opozicija traži svaku priliku za destabilizaciju vlasti i za nove izbore. Ako do njih i dođe, mi ćemo opet pobijediti i opet ćemo sastavljati Vladu.

Najbolje za grad i županiju

Zadarski gradonačelnik i predsjednik zadarskog (županijskog) HDZ-a Božidar Kalmeta pozvao je sve Zadrane da u nedjelju izađu na izbore i svoje povjerenje daju Branku Dukiću i Božidaru Longinu jer je to najbolji izbor za Zadar.

- Na temeljima onoga što je dosada napravljeno, oni će znati novom snagom i energijom razvijati grad i županiju u naredne četiri godine.

Božidar Longin je izjavio da Zadru i Zadarskoj županiji treba politička stabilnost koju nudi samo HDZ koji sada ima i vertikalu prema Zagrebu, ali i kontinuitet. To je poručio i Branko Dukić tvrdeći da bez svađa i podjela, želi stabilnu gradsku vlast na dobrobit svih nas i naše djece.