Naslovna

27.09.2023.

PLENKOVIĆ NA OTVORENJU NOVOG OBJEKTA SVEUČILIŠTA U ZADRU: ZADAR JE DOŽIVIO NEVJEROVATAN UZLET PRETVARANJEM SPOMENIČKE BAŠTINE U MODERNU INFRASTRUKTURU

Nakon tri godine zahtjevne rekonstrukcije svečano je otvoren sveučilišni objekt u kojemu se nekada nalazila stara Tehnička škola u Zadru.

Projekt je financiran bespovratnim EU sredstvima preko ITU mehanizma Grada Zadra, a uz brojne uzvanike otvorenju je nazočio predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković u pratnji ministara Šime Erlića i Radovana Fuchsa.

Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što je tijekom dva mandata imao priliku surađivati s rektoricom Vican, uz uvjerenje da će se ona nastaviti i s njezinim nasljednikom, profesorom Josipom Faričićem.
- Ovom novom infrastrukturom dobili ste nove kvalitetne prostore na korist svim studentima i profesorima, a Grad Zadar na samom ulazu u gradsku jezgru moderan objekt kakav zaslužuje. Zadar je doživio nevjerojatan uzlet, pretvaranjem spomeničke baštine u modernu infrastrukturu. To je dobar smjer i za druge u Hrvatskoj - istaknuo je Plenković.