Naslovna

13.10.2021.

Održana izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a

U Zadru je održana izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije, a za predsjednika je ponovno izabran Stanko Batur.

Stanko Batur i iduće četiri godine vodit će Županijsku organizaciju Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman". Jednoglasno je to odlučeno na izbornoj skupštini na kojoj su izabrani i članovi Županijskog odbora, Nadzornog odbora te izaslanici za Sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Za članove Županijskog odbora ZU HDZ-a izabrani su Vjekoslav Bačić, Martin Baričević, Grgo Batur, Stanko Batur, Predrag Jović, Slobodan Jurjević, Jasna Marcelić, Mate Marić, Mile Marić, Tihomir Rogić, Ante Rogić i Zvonimir Rogić. 

U Nadzorni odbor izabrani su Predrag Dušević, Ante Karamarko, Žarko Radas, Žarko Zurak i Slavko Žunić, dok su za izaslanike na Sabor Zajednice utemeljitelja izabrani Vjekoslav Bačić, Slobodan Jurjević, Mile Marić i Krste Ramić. 

Predsjednik ŽO ZU HDZ-a Zadarske županije Stanko Batur izvijestio je članove skupštine o dosadašnjem radu županijske Zajednice utemeljitelja naglasivši kako trenutno imaju 220 članova, što je potvrda kako se radilo na stabilizaciji unutar Zajednice i radu s članovima.

"Zajednica utemeljitelja HDZ-a danas ima važnu ulogu unutar stranke aktivnim sudjelovanjem u radu Županijskog odbora HDZ-a. Predsjedništvo ŽO Zajednice u ovom mandatu održalo je 35 sjednica na kojima su razmatrane sve aktualne teme iz života stranke, stoga zahvaljujem svim članovima na aktivnom radu sa željom da budući Županijski odbor nastavi s kvalitetnim radom u suradnji sa svim stranačkim tijelima te da Zajednica utemeljitelja ostane stožerna snaga i savjest HDZ-a", poručio je Batur. 

Nazočnim članovima obratili su se predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta, župan Zadarske županije Božidar Longin te izaslanik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Marija Kapulice, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.