Naslovna

09.11.2021.

Održana izborna skupština Akademske zajednice: Dario Nakić novi predsjednik

U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. održana je izborna skupština Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“ Zadarske županije na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Za predsjednika je izabran doc.dr.sc. Dario Nakić, za dopredsjednika dotadašnji predsjednik prof.dr.sc. Ante Uglešić, a za tajnicu doc.dr.sc. Violeta Valjan Vukić.

Na skupštini su istaknuta temeljna načela Zajednice kroz poticanje slobode stvaralaštva te razvoja intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka. Postavljeni su ciljevi za poticanje razvoja grada Zadra i Zadarske županije kroz razvoj Sveučilišta, znanstvenog rada, zdravstva, kulture, umjetnosti, gospodarstva i sporta. Rad članova zajednice temeljiti će se na stručnim prijedlozima i organizaciji događanja s ciljem ostvarivanja sinergijskih učinaka između znanosti i realnog života zajednice i Grada u kojem živimo s namjerom podizanja razine kvalitete života svih građana.

Naglašena je potreba adekvatnog odgovora izazovu današnjice kroz razvoj ekološke svijesti, zelene energije i tehnologije, razvoj informacijskih znanosti te inovativnih i kreativnih industrija, što je proklamirano i na nedavno održanom summitu o klimi u Glasgowu, a u čemu Hrvatska ima veliku priliku približiti se najrazvijenijim zemljama Europske Unije.