Naslovna

10.06.2020.

NA MLADIMA ZADAR OSTAJE

Nikad veća ulaganja u sustav odgoja, obrazovanja i znanosti na području Zadarske županije! 

Demografski razvoj, stvaranje povoljnog okruženja za mlade i razvoj sustava obrazovanja jedni su od temeljnih prioriteta Vlada Republike Hrvatske koji su, kroz brojne projekte, višestruko realizirani na području Zadarske županije u posljednje četiri godine.

Na svim razinama napravljeni su značajni razvojni iskoraci koji naš grad i županiju čine boljim mjestom za život. Samo za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih dječjih vrtića na području Zadarske županije uloženo je više od 62 milijuna kuna za 30 vrtićkih objekata. 

Grad Zadar, u suradnji s Nadbiskupijom te uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, gradi novu osnovnu školu Novi Bokanjac čijom izgradnjom će se rasteretiti cjelokupan sustav osnovnog školstva na području grada.

U centru Zadra odmah uz Gradsku knjižnicu, na 4500 m2 gradi se suvremeni prostor, Centar za mlade, vrijedan 40 milijuna kuna, u sklopu kojega će se odvijati kulturni, društveni, obrazovni i zabavni programi za mlade.

Intenzivno se radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje učenika u svim dijelovima naše županije. Energetskom obnovom, škole u Gračacu, Pagu i Škabrnji te zgrada gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora zablistale su u novom sjaju, a učenicima i nastavnicima osigurani su još bolji uvjeti za rad.

Ključni strateški projekti razvoja strukovnog obrazovanja na području Zadarske županije realizirat će se uspostavom regionalnih centara kompetentnosti u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića (u vrijednosti 33,7 milijuna kuna) te Medicinskoj školi Ante Kuzmanića (u vrijednosti 43,6 milijuna kuna) koja će dobiti novu školsku zgradu. 

Razvoj grada Zadra i Zadarske županije nezamisliv je bez Sveučilišta, a projektnim ulaganjem u studentski smještaj u sklopu novog kampusa ukupne vrijednosti 67,4 milijuna kuna stvaraju se dugoročne pretpostavke poboljšanja uvjeta studiranja u Zadru. 

#BudućnostDočekujemoSigurni