Naslovna

19.05.2017.

MOST i Akcija mladih su protiv Zadra

Konferenciju za medije danas su održali članovi Gradskog i Županijskog odbora zadarskog HDZ-a, predvođeni predsjednikom ŽO, Božidarom Kalmetom, a kao odgovor na istup jednog od čelnika MOST-a, gosp. Mira Bulja, koji je izjavio da treba ukinuti sve četiri dalmatinske županije i od toga napraviti samo jednu dalmatinsku regiju s centrom u Splitu.

To se samo nadovezuje na politiku MOSTA čija je temeljna reforma ukidanje županija i regionalizacija Hrvatske. Suprotno tome sva naša politika svih ovih godina je jačanje Zadra kao centra županije i protivljenje institucionalnom razvlašćivanju Zadra čije institucije su za vrijeme SDP-ove Vlade otišle iz Zadra.

Osim toga MOST se u presudnom trenutku, kao partner HDZ-u u Vladi, svrstao uz SDP prihvaćajući njihovu inicijativu za smjenom ministra Marića i time pokušao srušiti Vladu čiji  je on dio, odnosno destabilizirati Hrvatsku. Kao argumente su uzimali jeftinu političku demagogiju i to samo iz jednog jedinog razloga, a to je skupljanje jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji za lokalne izbore. Da stvar bude još gora, njihov koalicijski partner na razini grada i županije je tzv. Akcija mladih, koji niti su od akcije niti su mladi. U protkele četiri godine u Gradskom vijeću zloupotrebljavali su demokraciju i pretvorili je u političko nasilje. To je bila destrukcija svega što se radilo u gradu Zadru, od plana za razvoj Sveučilišnog kampusa, ŠC Višnjik, Kneževe palače i svih drugih poduzetničlkih inicijativa za bolji život građana.

Prema tome, glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra i svih zadarskih potreba. Njihovi prijedlozi bi  unazadili i vratili unatrag sve ono što smo desetljećima gradili do sada.Prijedlozi ove političke opcije predstavljaju katastrofu za grad Zadar i u tom smislu su negativniji od svih političkih opcija koje su se pojavile do sada u gradu Zadru. Zbog svega iznesenog još jednom pozivamo građane grada Zadra i Zadarske županije da prepoznaju opasnost za grad Zadar kojoj je osnovni cilj ukidanje županije i jedna regija Dalmacija čije središte ne bi bio Zadar, protiv čega se mi apsolutno suprostavljamo i godinama već borimo.

U bilo kojoj varijanti Zadar mora bit centar i zato pozivamo još jednom svoje sugrađane i žitelje Zadarske županije da izađu na izbore i svoj glas daju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim koalicijskim partnerima kao i kandidatima Branku Dukiću za gradonačelnika Grada Zadra i Božidaru Longinu za župana Zadarske županije.

 

Županijski odbor HDZ-a Zadarske županije

Gradski odbor HDZ-a Grada Zadra