Naslovna

03.07.2020.

Kalmeta: Izaberimo listu koja jamči najviše zadarskih predstavnika u Saboru

Ojačajmo tako ulogu i položaj našeg grada i županije u središnjoj vlasti. Omogućimo da Zadar i zadarski kraj zastupaju osobe koje znaju kako se u Hrvatskoj brani Zadar i kako se zadarski brani i čuva Hrvatska!

S počasnog, 14. mjesta listu Hrvatske demokratske zajednice u 9. izbornoj jedinici predvodi Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Zadra u više mandata, kojeg stanovnici Zadarske županije posebno pamte kao vrlo uspješnog ministra. O njegovom radu i djelovanju svjedoče brojni ostvareni projekti na našem području koji su unaprijedili infrastrukturu i otvorili nove razvojne mogućnosti.

Ponosno ističe da poznaje svaki kutak našeg grada i županije te je cijeli svoj život posvetio beskompromisnoj borbi za razvoj ovog kraja koji je danas, zasluženo, među najrazvijenijim krajevima Lijepe naše.

- Povijesno iskustvo nam je pokazalo da interese zadarskog kraja uvijek najbolje mogu i znaju zastupati i braniti Zadrani, ljudi iz naše županije. Oni koji osjećaju i žive svoj kraj. Zato sam ponosan da je lista HDZ-a upravo ona koja jamči ulazak u Sabor najvećeg broja zadarskih kandidata. To su naši, domaći ljudi, osobe koje dijele svakodnevne probleme žitelja Zadra i županije. Oni koji razumiju naše potrebe i viziju, želju da i dalje budemo jedna od najperspektivnijih i najboljih mjesta za život u Lijepoj našoj, kaže Kalmeta uz napomenu da lista HDZ-a u 9. izbornoj jedinici ima nedostižnu prednost nad svim drugim listama jer je autentično zadarska i jamči daleko najveći broj sigurnih saborskih zastupnika iz zadarskoga kraja.

- Proteklih godina i desetljeća naslušali smo se i nagledali brojnih lažnih ‘misionara’ koji od izbora do izbora jednokratno pohode naš grad i županiju. Na svu sreću, stanovnici Zadra I Zadarske županije uvijek su znali prepoznati izvorne političke ideje od njihovih loših kopija. Brojni kapitalni projekti ostvareni u Zadarskoj županiji, koji su temelj gospodarskog napretka budućih naraštaja, ostvareni su zahvaljujući podršci naših birača koji su dali svoje povjerenje viziji i politici HDZ-a. To povjerenje, dragocjen je kapital koji nikada ne smijemo iznevjeriti, napominje Kalmeta i dodaje da je pred nama, možda više nego ikad prije, izazov odgovornosti za naš daljnji razvoj.

- Samo u mandatu ove Vlade u Zadarsku županiju uloženo je preko tri milijarde kuna, a 100 milijuna uloženo je u očuvanje radnih mjesta tijekom korona-krize.  Pred nama je, dakle, odluka hoćemo li nastaviti putem sigurne, stabilne i odgovorne politike na čelu s Andrejom Plenkovićem ili ćemo se povesti za šupljim frazama drugih političkih opcija koje su nam u 9. izbornoj jedinici ponudili liste s kojih, evidentno, niti jedan Zadranin ili Zadranka neće vidjeti Sabora! Zato, izađimo na izbore, izaberimo listu koja jamči najviše zadarskih predstavnika u Saboru. Ojačajmo tako ulogu i položaj našeg grada i županije u središnjoj vlasti. Omogućimo da Zadar i zadarski kraj zastupaju osobe koje znaju kako se u Hrvatskoj brani Zadar i kako se zadarski brani i čuva Hrvatska!