Naslovna

20.04.2018.

Izaslanik Predsjednice RH, Božidar Kalmeta: Zadarska županija će biti snažna koliko su razvijeni njezini najudaljeniji dijelovi

Zadarska županija proslavila 25. rođendan.

Zadarska županija obilježila je jubilarnu 25. godišnjicu svog postojanja svečanom sjednicom Županijske skupštine koja je održana u zgradi nove Poliklinike u Zadru. Među brojnim uglednicima, svečanoj sjednici prisustvovali su izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Božidar Kalmeta, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva Martina Dalić, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, mnogi župani, gradonačelnici i načelnici, županijski vijećnici i brojni drugi gosti.

U pozdravnom govoru predsjednik Skupštine Zadarske županije Željko Lončar prisjetio se onih koji su stvarali Zadarsku županiju od 1993. godine, te svih koji su u prethodnih 25 godina vodili županiju u smjeru jedne od najrazvijenijih hrvatskih regija.

„Svatko do njih dao je svoj doprinos kroz ove godine u napretku Zadarske županije, a na nama je da nastavimo u tom smjeru. Kvaliteta, zajedništvo i ljubav prema svakoj stopi naše županije ključ je uspjeha“, poručio je Lončar.

Zadarska županija na svom području ima 34 jedinice lokalne samouprave i to šest gradova i 28 općina.

„Od ratom razorene županije, kroz ovih 25 godina postali smo jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj. Ključ uspjeha je bilo kontinuitet i zajedništvo. Važno je nastaviti u smjeru policentričnog razvoja županije, jer će Zadarska županija biti snažna koliko su razvijeni njezini najudaljeniji dijelovi“, poručio je izaslanik predsjednice RH, Božidar Kalmeta

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić iskazala je zadovoljstvo što se nalazi u zgradi nove Poliklinike koja je napokon spremna za rad.

Župan Zadarske županije Božidar Longin podsjetio je na dva ključna razvojna projekta za županiju koja su pred samim završetkom – nova Poliklinika i zgrada putničkog terminala luke Gaženica, ali i najavio brojne druge projekte koji su u realizaciji.

„Radimo na tome da budemo županija u koju se useljava, a ne iz koje se iseljava. Da se stvari pokreću na bolje govore i konkretne brojke, točnije podaci o rekordno visokoj zaposlenosti u našoj županiji. S krajem ožujka imali smo oko 2700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a trenutno imamo oko više od 52 400 zaposlenih osoba, što je rekordna brojka od osnutka naše županije“, rekao je Longin i najavio da je pred Zadarskom županijom novi razvojni uzlet.

Kontinuirano izgrađujemo svoj prepoznatljivi turistički proizvod, koji se postupno nadopunjuje turizmom u zaleđu i udaljenim krajevima, poručio je Longin.

„Zadarska županija nudi stabilnost i prosperitet. Naše općine i gradovi, ali i naši građani, svoje želje i ambicije mogu ostvariti samo uz pomoć snažne županije. Trebamo biti složni i uz predan rad odlučno krenuti ususret novim izazovima. Vjerujmo u uspjeh i on neće izostati“.

U najsvečanijem dijelu uručena su godišnja priznanja Zadarske županije.