Naslovna

22.11.2017.

HDZ Zadra i Zadarske županije poželio dobrodošlicu novim članovima stranke

Stranka će i dalje biti otvorena za nove ljude koji imaju ambiciju raditi za opće dobro. Pozivam vas da zajedno radimo na jačanju stranke, na pripremi i realizaciji novih projekta, da i dalje budemo u službi građana kako bi zadržali njihovo ogromno povjerenje na svim izborima koji će doći, poručio je predsjednik ŽO, Božidar Kalmeta

Hrvatska demokratska zajednica Zadra i Zadarske županije organizirala je druženje s novim članovima stranke.

Sve nazočne na početku sastanka pozdravio je predsjednik ŽO, Božidar Kalmeta koji je istaknuo kako HDZ Zadarske županije ima ukupo 11 tisuća članova, a samo se u zadnje dvije i pol godine u stranku uključilo gotovo 2 tisuće novih članova.

-        Upravo smo zbog toga odlučili, u ovo vrijeme kada nema izbora i izbornih kampanja, pozvati dio vas, novih članova, kako bi vam približili temeljna načela stranke, stranačku politiku, perspektive i funkcioniranje naše stranke koja je uvijek bila i ostala u službi građana čije nas je povjerenje dovelo do naših izbornih pobjeda, istaknuo je uvodno predsjednik ŽO Kalmeta.

Predsjednik GO, Joso Nekić, podsjetio je na rezultate i pobjede zadarskog HDZ-a u nekoliko proteklih izbornih ciklusa istaknuvši kako je u posljednjih pet godina HDZ pobijedio na svim održanim izborima: za Europski parlament, za predsjednika RH, na parlamentarnim izborima, lokalnima te izborima za mjesne odbore grada Zadra.

-        Birači nam ukazuju povjerenje jer prepoznaju rad, ime i kampanju stranke koja uvijek ima viziju i program razvoja boljeg Zadra i zadarskog kraja. Što se tiče izbora kandidata, stranka bira kandidate temeljen objektivnih mjerila, a na izbornim listama, uz strančke veterane, u posljednja dva izborna ciklusa gotovo je polovica novih ljudi. Uvjereni smo da treba dati šansu kompetentnim, vrijednim i ustrajnim ljudima, apostrofirao je predsjednik GO Nekić.

Tajnik GO, Šime Erlić govorio je o izbornim kampanjama koje su sve do danas bile pobjedničke, a temelje se na bliskosti s građanima, trenskom radu i neposrednom kontaktu.

-        Bez obzira na nove tehnologije i mogućnosti koje ona nudi, ta naša filozofija i nedjeljivost stranke od građana, rezultirala je da smo ostvarili izvaredne rezultate. Pobjednička atmosfera u kampanji, volonterski rad, požrtvovnost i rad za opće dobro trajno su obilježje HDZ-a, istaknuo je Erlić.

Nekoliko riječi o ustrojstvu i načinu rada kazao je tajnik ŽO, Ante Babić, istaknuvši kako su temeljne organizacije početak svega, a svaki član može birati i biti biran na bilo koje mjesto unutar stranke.

-        Svi imamo jednake mogućnosti i na svakom je članu, ponaosob, odluka o tome koliko će svojim radom i željom praticipirati u stranci, rekao je Babić.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić predstavio je svoj politički put od običnog člana stranke do dužnosti gradonačelnika.

- Važno je djelovati u svom mjesnom odboru, slušati građane s kojma dijelite životni prostor i na koncu imati viziju kako poboljšati kvalitetu života svih nas stvarajući time suvremen grad dostojan čovjeka i življenja.

Župan Zadarske županije, Božidar Longin poručio je da je HDZ bolji od drugih jer ostvaruje sve ono što građanima i obeća.

-        Imamo znanje, iskustvo i kvalitetne kadrove, a u mladima zalog za budućnost stranke. HDZ svaki dan živi svaki dio našega grada i naše županije, kazao je Longin.

Zaključno, predsjednik ŽO Kalmeta naglasio je da je ključ uspješnosti stranke njezino zajedništvo, stabilnost i kontinuitet politike te aktivan rad u stranci.

-        Stranka će i dalje biti otvorena za nove ljude koji imaju ambiciju raditi za opće dobro. Uvijek će imati priliku dokazati se i napredovati. Novi ljudi donose novu energiju, ideje i snagu za izgradnju boljeg društva. Pozivam vas da zajedno radimo na jačanju stranke, na pripremi i realizaciji novih projekta i da nastavimo biti u službi građana kako bi zadržali njihovo ogromno povjerenje na svim izborima koji će doći, poručio je Kalmeta i pozvao sve članove, nove i stare, na proslavu 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Zadru, 23.prosinca 2017.godine.