Naslovna

04.07.2021.

Erlić Vučetiću: Odigrajte ulogu koja vam je dana

Erlić oštro odgovorio Vučetiću

Predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić uputio je odgovor Marku Vučetiću na tekst objavljen u Zadarskom listu 3. srpnja pod naslovom "Marko Vučetić: HDZ je u opoziciji sve dok sam ja predsjednik Gradskog vijeća"

Nazvati Zadrane i društvo u kojem živite poluprimitivnim plemenom, u najmanju je ruku degutantno, pogotovo za osobu koja je postizbornim inženjeringom odabrana za predsjednika Gradskog vijeća. Nazvati domoljubnu pjesmu “Lijepa li si” plemenskom te sjediti za vrijeme njenog izvođenja u HNK Zadar, dok cijelo kazalište stoji i pjeva u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica, izraz je dubokog nesrazmjera vas i društva u kojem živite.

Ovim putem vas molim, prestanite vrijeđati Zadrane i molim vas poštedite nas vašeg “oslobođenja”… Kroz povijest smo se, nažalost, nagledali "osloboditelja" koji su nametanjem svojih ideologija porobljavali narode.

U vašim nastupima vidim upravo to - “mi ili oni”, "anti-HDZ" i pozivanje na tobožnji pluralizam. Točnije, pluralizam mišljenja, koje se nužno mora poklapati s vašim stavovima i mišljenjem, inače vam je neprihvatljiv. Dakle, ne nudite vi nikakvo proljeće ni pluralizam, nego isključivo - novi apsolutizam.

Moram priznati da me čudi SDP, nekad ozbiljna stranka s integritetom pa s njima čak i Akcija mladih, čije vijećnike s iznimnom lakoćom vrijeđate kada kažete da su napokon politički “sazreli” time jer su se pokorili vama i stali iza vaše kandidature, iako se pokazalo da im je odluka o vašem postavljanju na čelo koalicije donijela povijesno najmanji broj mandata u Gradskom vijeću. Svega 4 SDP-u, odnosno 8 ako se igramo zbrajanja mandata kompletne koalicije.

Jedino je Enio Meštrović sa svojim alter-egom, Ričardom, ostvario značajniji uspjeh na ovim izborima. Treba mu za to odati priznanje, ali i on će trebati opravdati povjerenje birača i preuzeti odgovornost za odabir vas kao predsjednika Gradskog vijeća.

Napominjem ponovno, da vi ispred koalicije Srcem za Zadar samostalno nemate izborni legitimitet za predsjedanje Gradskim vijećem, utemeljen na broju osvojenih mandata, već ste isključivi odabir gospodina Enija Meštrovića za funkciju koju obnašate, a vrijeme će pokazati zašto vas je odabrao. 

Prema tome ne možete od izbornog gubitnika preko inženjeringa kroz Gradsko vijeće voditi grad u sjeni. Za legitimno vođenje Grada trebate pobijediti na izborima za gradonačelnika, a to ste imali priliku napraviti na izborima 30. svibnja, ali ste - izgubili. Građani su rekli svoje i izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Branka Dukića da obnaša tu dužnost sljedeće četiri godine.

Zato vas molim, ne obmanjujte građane vlastitom demagogijom nego odigrajte ulogu koja vam je dana.