Naslovna

25.06.2018.

Čestitamo vam Dan državnosti Republike Hrvatske

Hrvatski je sabor 25. lipnja 1991. potvrdio volju hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države.

Donošenjem Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, Hrvatski je sabor 25. lipnja 1991. potvrdio volju hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države.

Bio je to odlučujući korak prema slobodnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj, na putu na kojem smo se suočili s velikosrpskom agresijom te smo povijesne odluke morali potvrditi žrtvama hrvatskog naroda i životima brojnih naših sugrađana.

Slaveći Dan državnosti, sa zahvalnošću se prisjećamo hrabrosti, odlučnosti i ustrajnosti hrvatskih branitelja i svih koji su stali u obranu Domovine, osobito onih koji su dali najteži danak - čiji su životi ugrađeni u temelje Lijepe Naše.

Prisjećamo se i mudrih odluka prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je naš put usmjerio k međunarodno priznatoj državi, privrženoj vrijednostima suvremene demokracije, tolerancije i vladavine prava.

Premda je to prije tri desetljeća bio tek dokučiv san mnogih prethodnih naraštaja, Republika Hrvatska danas je dio zapadnoeuropskog civilizacijskog kruga te demokratskog političkog, gospodarskog i sigurnosnog sustava.

Svim hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i širom svijeta čestitamo Dan državnosti!