Naslovna

06.10.2020.

Čestitamo Dan obrane Grada Zadra

Svima od srca čestitamo Dan obrane Zadra, jedan od najsvjetlijih i najznačajnijih trenutaka u njegovoj tisućljetnoj povijesti!

Drage Zadranke i Zadrani, na današnji dan prisjećamo se onih teških dana 1991. kada je naša budućnost, budućnost našega grada bila neizvjesna.

Prisjećamo se vlažnih podruma, tutnjave granata, krhotina stakla po ulicama, vatre i prašine, prisjećamo se straha, suza, boli… Ali prisjećamo se i prkosa, snage i hrabrosti hrvatskih branitelja koji su uložili sve što su mogli i znali kako bi obranili svoje obitelji, svoje domove, svoj grad.

Ponosni smo jer pripadamo naraštaju koji je konačno ostvario san o slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Hrvatska je danas punopravna članica obitelji europskih država i NATO-a, a Zadar moderan grad koji raste i razvija se. U njemu i dalje živi onaj, pobjednički duh koji nas je održao u vrijeme najgorih ratnih stradanja, koji nas je poticao da iznova gradimo i stvaramo, dižemo se i napredujemo. To je nasljeđe i uzor novim naraštajima koji u našem gradu odrastaju.

Sjećajmo se kako ne bismo zaboravili, kako se ne bi ponovilo i zahvaljujmo onima zbog kojih danas uživamo u slobodi.

Svima od srca čestitamo Dan obrane Zadra, jedan od najsvjetlijih i najznačajnijih trenutaka u njegovoj tisućljetnoj povijesti!