Naslovna

04.05.2021.

Branko Dukić za gradonačelnika Zadra: Predstavljanje programa “Za budućnost s osmijehom!”

Predstavljanje liste za Gradsko vijeće Grada Zadra HDZ-a i koalicijskih partnera: HSP, SU i NS Reformisiti.

Branko Dukić je u utorak, 4. svibnja, predstavio svoj program, simbolično, upravo na Muraju, na istom mjestu na kojem je prije četiri godine obećao novu šetnicu. Predstavivši učinjeno, zahvalio se na dosadašnjem povjerenju i naglasio važnost programa za naredne četiri godine.

– Da bismo osigurali budućnost s osmijehom, a što je moto naše kampanje, potrebno je ovo izazovno vrijeme koje je pred nama shvatiti ozbiljno. Izlazimo s programom u formi koja će biti lako shvatljiva i kroz koju će nas građani lako moći ocijeniti za četiri godine. Naš program u svakom dijelu ima konkretne ciljeve čije će izvršenje građani moći pratiti. Volio bih da se u narednih deset dana natječemo i predstavljamo upravo kroz programe i ljude koji ih mogu provesti – poručio je Dukić.

U više navrata za vrijeme predstavljanja programa gradonačelnik Dukić isticao je važnost tima.

– Dokazali smo da znamo uspješno upravljati gradom i u teškim vremenima. U prethodne četiri godine iz EU fondova uloženo je 1,86 milijardi kuna kroz čak 276 projekata. Zato smo i 2020. jedini u Dalmaciji imali rast proračuna od 7%, ali nije to došlo samo od sebe. Nema zafrkancije s EU. Netko je te projekte prepoznao, pripremio, prijavio i ispratio sve od natječaja do provedbe ili gradnje. Od svih djelatnika i pročelnika pa do Šime Erlića, koji je svojim radom i rezultatima zaslužio mjesto državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, te s još četiri državna tajnika služi svom gradu. Imamo ekipu koja se zna izboriti za Zadar u Zagrebu i u Europskoj uniji – rekao je Dukić.

Na predstavljanju programa kao podrška bio je i Šime Erlić, državni tajnik u MRRFEU, ujedno i drugi na listi HDZ-a za Gradsko vijeće.

– Jučer smo na Muraju predstavili vrlo temeljit program za razvoj Zadra u sljedećem mandatu. Posvetili smo puno pažnje i zajedničkog rada u pripremi izbornog programa kako bi Zadru ponudili ambiciozan i cjelovit plan za razvoj Zadra. Ni jedna druga stranka nije ponudila ništa slično tome. Imamo posloženu situaciju i u gradskoj upravi i na državnoj razini, a prilike su nikad veće.  Više od 24 milijarde eura na raspolaganju je Hrvatskoj u sljedećem programskom razdoblju. Dio se odnosi na nacionalni plan oporavka kojim bi se državama članicama pomogao izlazak iz COVID krize, a tu je i redovna omotnica od 12 milijardi eura iz višegodišnjeg financijskog okvira. Grad Zadar je spreman i dobro ekipiran, pripremamo projekte i iskoristit ćemo priliku koja je pred nama, baš kao što smo to učinili u prethodnom mandatu – rekao je Erlić.

Punu potporu za novi mandat, naravno, daje Branku Dukiću.

– Branko je osoba kojoj se vjeruje, osoba koja okuplja i koja na jednostavan način omogućava da se i najkompleksnije stvari riješe, što je vrlina kakvu rijetki imaju. On se dokazao kao odličan rukovoditelj u ratu, u bolnici kao liječnik, kao predsjednik Lige protiv raka i sad kao gradonačelnik. Koliko god situacija bila teška, a bila je na početku ovog mandata i ništa manje izazovna kasnije s koronom, on uvijek postigne da se dođe do najboljeg rješenja. S obzirom na prilike o kojima sam govorio i tim koji imamo, siguran sam da će nas građani prepoznati kao najbolje rješenje i dati nam uvjerljivu podršku koja je nužna za stabilnost grada. Radi se o budućnosti grada i s tim se nitko neće kockati – zaključio je Erlić.

Program „Za budućnost s osmijehom“ možete pogledati na: brankodukic.hr/program/