Naslovna

11.12.2018.

Božidar Kalmeta: Na povjerenju građana sve počinje ali sve može i završiti

Zahvala predsjednika ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidara Kalmete, povodom održanih izbora za vijeća mjesnih odbora u gradu Zadru.

Poštovane i drage članice i članovi HDZ-a, poštovani simpatizeri,

Iza nas su još jedni izbori, ovaj put za vijeća mjesnih odbora Grada Zadra, još jedna provjera naše autentičnosti, odgovornosti i požrtvovnosti i beskompromisne borbe za što bolji Zadar, za što ugodniji život naših sugrađana u okvirima i mogućnostima za koje je odgovorna  lokalna samouprava.

I ovaj put mi smo pobjednici i ovih izbora, i ovaj put smo dobili  daleko najveće povjerenje građana Grada Zadra.

Ponosni smo na to povjerenje, zahvalni našim sugrađanima, ali to nas  i obvezuje, posebno naše kolege koji obnašaju izvršne funkcije u Gradu i Županiji na još bolji rad, na svakodnevni kontakt s našim sugrađanima i na rješavanje njihovih problema. Jer od povjerenja građana sve počinje, ali na tome može sve brzo i završiti , tj. jednom ako iznevjerimo povjerenje sljedeći put ga sigurno nećemo dobiti.

Funkcije treba  shvaćati kao motiv za još  čvršću i odaniju vezu s onima koji su nas izabrali kao i služenje njima, odnosno rješavanju zajedničkih problema.

Iza HDZ-a su velebni projekti ali ne treba gledati unatrag nego uvijek naprijed i to dugoročno jer samo tako ćemo i dalje imati povjerenje građana.

Želim čestitati svim  kandidatima na svim listama jer vjerujem da svi žele daljnji napredak našeg grada, i dobro je da hoće sudjelovati u daljnjem razvoju  svakog kvarta i  grada Zadarske  županije i Hrvatske, jer izabrani članovi vijeća Mjesnih odbora trebaju biti most između građana i Gradske odnosno Županijske uprave bez obzira što je i njihova dužnost sudjelovanje u izravnom kontaktu sa građanima. Posebno čestitam članicama, članovima i simpatizerima HDZ-a na trudu, angažmanu i vjerodostojnoj ljubavi prema našem Zadru, i jasno , na velikoj pobjedi kao i našim koalicijskim partnerima.  

Motiv neka nam i dalje bude naš Grad i njegovi građani.

Na kraju, drage stranačke kolegice i kolege, koristim priliku svima Vama, kao i svim žiteljima Grada Zadra i Zadarske županije zaželjeti čestit i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj 2019. godini!

 

Božidar Kalmeta

Predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije