Naslovna

23.12.2020.

31. obljetnica osnutka zadarskog HDZ-a

Povodom 31. obljetnice osnutka HDZ-a za područje bivše Skupštine Općine Zadar svim našim članovima i simpatizerima želimo uputiti iskrene čestitke.

Drage stranačke prijateljice i prijatelji,

povodom 31. obljetnice osnutka HDZ-a za područje bivše Skupštine Općine Zadar svim našim članovima i simpatizerima želimo uputiti iskrene čestitke.

Da nam je netko prošle godine u isto ovo vrijeme, na veličanstvenoj proslavi 30. obljetnice stranke na Višnjiku kojoj je nazočio i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH Andrej Plenković rekao kako se ove godine nećemo moći družiti, kako se nećemo moći zagrliti i pozdraviti, ne bismo mu vjerovali. Danas smo, međutim, u svojim domovima. Vjerujemo da dijelite naše uvjerenje kako ćemo odgovornim ponašanjem i poštivanjem epidemioloških mjera, pobijediti pandemiju i uskoro ponovno biti zajedno!

Bez obzira na to što nismo skupa uživo, svakako ćemo se ponosno prisjetiti svih uspjeha naše stranke kroz ove godine, a s posebnim pijetetom svih naših stranačkih prijatelja koji više nisu među nama. Ovom prigodom posebno želimo zahvaliti našim utemeljiteljima koji su imali hrabrost, viziju i srce odazvati se pozivu i slijediti najvećeg među nama – dr. Franju Tuđmana, s kojim smo i stvorili našu stranku i u konačnici neovisnu nam i slobodnu Hrvatsku. Ta sloboda skupo je plaćena i mnogi naši sugrađani dali su ono najvrijednije za nju. Upravo zbog njih dužnost nam je i obveza, posebno nas koji obnašamo određene državne, lokalne ili stranačke dužnosti, da u svom radu uvijek budemo na ponos naših branitelja i našeg utemeljitelja dr. Tuđmana.

Upravo danas, na 31. obljetnicu osnutka naše stranke, prisjećamo se početka mnogih velikih pobjeda, ali ujedno iskazujemo spremnost na nove izazove koji su pred nama. Hrvatska je danas stabilna članica Europske unije i NATO-a, a naš grad i županija jedni su od najrazvijenijih krajeva Hrvatske.

Hrvatska demokratska zajednica i danas je stožerna stranka hrvatskog naroda. Imamo kvalitetan spoj mladosti i iskustva, što je zalog snažnog, odgovornog i modernog HDZ-a kojim želimo nastaviti stvarati stabilno političko okruženje. Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima potvrdili smo svoju snagu te vam svima skupa još jednom želimo zahvaliti na predanom radu na ostvarenju još jedne pobjede. Iz nedavnih unutarstranačkih izbora izašli smo još snažniji i spremniji na izazove koji nas kao stranku očekuju već u svibnju sljedeće godine na lokalnim izborima. Uvjereni smo da ćemo na njima, kao i dosad, biti uvjerljivi pobjednici.

Hrvatska demokratska zajednica od našeg osnivanja, kojeg se danas s ponosom prisjećamo, do današnjeg dana, uvijek je bila prvi izbor građana i žitelja cijele županije. Ali to nije došlo preko noći niti na "lipe oči". Upornim i marljivim radom, znanjem i sposobnošću, projektima i ulaganjima zavrijedili smo povjerenje naših ljudi. To povjerenje zadržat ćemo ako nastavimo pobjedničkim putem i uz zajedništvo kakvo smo pokazivali svih 31 godinu. Zajedništvo je oduvijek bilo pokretačka snaga HDZ-a, a politička stabilnost i kontinuitet jamstvo su novih razvojnih projekata na području Zadarske županije.

Uz želju da svi skupa u ovim izazovnim vremenima ostanete zdravi, svima vama, našim članovima, simpatizerima i stanovnicima Zadra i Zadarske županije želimo sretne i blagoslovljene božićne blagdane te puno zdravlja i uspjeha u novoj 2021. godini.

Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije

Šime Erlić, predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra