Naslovna

18.12.2019.

30. rođendan zadarskog HDZ-a: U nedjelju ćemo svima još jednom pokazati da je HDZ pobjednička stranka!

U prepunoj Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku sinoć je održan veličanstveni skup u povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zadra.

Brojni članovi i simpatizeri naše stranke gromoglasnim su pljeskom pozdravili Andreja Plenkovića, prvog predsjednika HDZ-a koji je sudjelovao na proslavi utemeljenja zadarskog HDZ-a. „Veličanstveno je vidjeti tako veliki skup u pobjedničkoj županiji, u pobjedničkom gradu!“

Dvije ruke istog tijela
U svom je govoru predsjednik Plenković pozvao članstvo na mobilizaciju radi naše Kolinde Grabar-Kitarović. Pritom je istaknuo da su i Vlada i predsjednica RH dvije ruke istog tijela - HDZ-a, koji će ponovno pobijediti.

- Bit nadolazećih predsjedničkih izbora jest u tome hoće li Hrvatska nastaviti putom rasta i napretka, putom i doprinosom koji je predsjednica dala svojim inicijativama o decentralizaciji, demografskoj revitalizaciji, regionalnom razvoju, međunarodnom pozicioniranju i brendingu Hrvatske. Alternativa ne mogu biti oni koji su nas zadužili za 70 milijardi kuna!

Izvorni, pobjednički HDZ
Poručio je da je zadarski HDZ jedan od najčvršćih temelja i oslonaca naše stranke u cijeloj Hrvatskoj već 30 godina.

- Pljesak i energija koju ste i večeras pokazali u potpori Kolindi Grabar-Kitarović - koja će ostati predsjednica i sljedećih pet godina! - govori o snazi i zajedništvu HDZ-a! Program naše kandidatkinje hrvatskim građanima jamči sigurnu budućnost. Za razliku od onih koji odjednom, nakon što su bili uz HDZ praktično 30 godina, tvrde da ovaj HDZ „nije pravi“, nego će nam ga kao oni rastumačiti. Jako je važno da im svi zajedno u nedjelju pokažemo da je ovo pravi HDZ - izvorni, državotvorni i pobjednički!

Zadar - uzor mnogima
Istaknuo je i da je Zadar povijesni grad, grad kulture i baštine, a istodobno odlično prometno povezan.

- Brza cesta, najmodernija luka Gaženica, zračna luka koja je izbrojila 800.000 putnika… HDZ je u Zadru pokretačka snaga, uzor mnogima u Hrvatskoj! Naša je Vlada preuzela odgovornost za upravljanje državom s maksimalnim htijenjem i znanjem, srcem i trudom. Rezultati su financijska konsolidacija, rast zaposlenosti, a pad nezaposlenosti, veće plaće. Četiri godine obaramo rekorde u turizmu!

I još nešto. Sljedeće godine 30. svibnja proslavit ćemo pravi Dan državnosti! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade.

Maksimum maksimuma

- Hvala svima koji su doprinijeli da HDZ bude i ostane pobjednička stranka u ovoj županiji i Hrvatskoj. Za nas kažu da smo mi utvrda HDZ-a, mi smo to jer je kroz ovih 30 godina nastala neraskidiva veza između stranke i građana, koja je našim predanim radom za ovaj kraj bila sve čvršća, a povjerenje sve veće. Mi nikad do sada nismo iznevjerili birače. Mi smo dio građana i zato nikad nismo izgubili izbore. Da nije vas, a i onih ljudi koji naa simpatiziraju, a nisi mogli doći, mi ne bi inali načelnike, ni gradonačelnike, ni župane, da napravimo što više. Mi bi mogli pet dana nabrajati što je sve napravljeno, ova dvorana proije svega. 50 godina je prošlo od gradnje dvorane Jazine do ove dvoran.  Tu blizu je zatvoreni bazen, a nikad ga nismo imali. Onaj otvoreni na Kolovarama je napravljen prije 60 godina. Tu je Poliklinika, zatim projekt stoljeća kao što je luka Gaženica, brze ceste itd., da ne nabrajam. To je ono što građani poštuju i budite ponosni što ste članovi HDZ-a. Mi smo uvijek bili ispred vremena, uvijek smo ženama davali upravljačka mjesta u svim strukturama. Večeras je s nama ovdje predsjednik stranke i premijer, bio sam 8 godina ministar i 12 godina gradonačelnik i ja sam kvalificiran reći nešto o radu Vlada. Ova je napravila maksimum i na unutarnjem i vanjskom planu.” – kazao je Kalmeta, te dodao:

- Vraćen je dignitet Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Vratila se Hrvatska vojska u Vukovar, Pulu, Split, Varaždin. U Vladi sjede dva zapovjednika Gardijskih brigada, Medved i Krstičević. Hrvatska vojska i policija nisu nikad bile bolje opremljene. Šest i po tisuća policajaca čuva Hrvatsku granicu s Bosnom i Hercegovinom. Hrvatska nikad nije bila bolje pozicionirana u međunarodnim krugovima. Državni proračun je u suficitu, porasla je minimalma i prosječna plaća, poreznim reformama rasterećeni su građani i gospodarstvenici. Ova Vlada brine i o Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Broj zaposlenih nikad nije bio veći. Ovoj Vladi stoga treba odati priznanje.” – kazao je Kalmeta dodajući kako je Kolinda Grabar-Kitarović obišla prije nekolilo dana nekoliko općina, održala velebni skup na Narodnom trgu u Zadru unatoč nevremenu.

- To pokazuje da ima veliku podršku Zadra i Zadarske županije. Ona je najbolji kandidat kojeg Hrvatska može imati, poručio je Kalmeta.

Glas za Škoru - glas za Milanovića!
Naglasio je da je Kolinda Grabar-Kitarović najbolji izbor jer se s njom na Pantovčaku, poslije 14 godina odmicanja od politike dr. Franje Tuđmana, Hrvatila vratila svojim temeljima. Poručio je i da našu predsjednicu uvažavaju i Trump i Putin, cijeli svijet.

- Svaki glas koji ne ide našoj predsjedničkoj kandidatkinji ide ravno Zoranu Milanoviću!

Govore su održali i predsjednik zadarskog (gradskog) HDZ-a Joso Nekić, predsjednik zadarske Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Stanko Batur, predsjednica županijske Mladeži HDZ-a Nikolina Baradić, naš gradonačelnik Branko Dukić te župan Božidar Longin.

- Siguran sam u našu pamet i naše zajedništvo i moramo se držati skupa. Pred nama su izbori za predsjednika države, naši protukandidati će s ovoga skupa dobiti priliku vidjeti koliko nas ima i kakvu poruku šaljemo. Kolinda je u ovih pet godina pokazala da je predsjednica svih Hrvata. U posljednje vrijeme maske su pale, pojedine skupine žele preko Škore rušiti našu stranku tvrdeći da bi Hrvatska bila jača bez nje. Da nije nje, ne bi bilo ni Hrvatske jer predsjednik Tuđman je preko HDZ-a stvorio Hrvatsku. Pred nama su izbori, izaći ćemo, zaokružiti Kolindu Grabar Kitarović. Ima nas, a bilo nas je i onaj dan kada je održan predizborni skup po kiši. Zahvaljujem se našem predsjedniku Andreju Plenkoviću koji je pored svih obaveza našao vremena doći tu i družiti se s nama, naglasio je Nekić.

- Pobijedili smo jednu od najjačih armija tada u Europi iako su nam davali šanse manje od 1 posto. Cijena pobjede bila je teška, više od 15.000 hrvatskih branitelja je poginulo i to ne smijemo nikad zaboraviti. Poručio bih našoj mladeži – nemojte nikuda ići, nema ljepše zemlje od Hrvatske. Nemojte na izborima pogriješiti i izabrati nekog izdajnika poput Stipe Mesića koji je povjerljive dokumente dilao vani, a ni Milanovića koji je rekao da je Hrvatska slučajna država. On bi, gle čuda, sada htio biti predsjednik te iste Hrvatske, poručio je Batur.

Predsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Zadarske županije, Nikolina Baradić, kazala je kako Mladež i danas baštini državotvornu ideologiju koju je zacrtao dr. Franjo Tuđman.

Dat ćemo doprinos da svaki građanin bude ponosan na svoju Hrvatsku. Mladež je dala snažnu podršku kampanji za predsjednicu, a posebno zadarska organizacija, čiji izbori su uvijek bili pobjednički. Idemo po još jednu pobjedu. Širimo optimizam!, poručila je Nikolina Baradić.

Gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako je nemoguće ne spomenuti jednog čovjeku koji je zaslužan zašto Zadar uživa toliko povjerenje građana, te pobjeđuje na svim izborima.

“On je toliko toga napravio za Zadar i zadarski kraj, i u mandatima kad je bio gradonačelnik i ministar. Prije par mjeseci smo čuli ono što smo znali, a to je da je nevin. No, poručujem mu: za nešto si ipak kriv. Kriv si jer smo na svim izborima ostvarili tolike uspjehe, već 30 godina neumorno radiš za ovaj grad i nisi se još umorio nego guraš dalje, kazao je Dukić za predsjenika ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidara Klametu dodajući kako je Zadar utvrda HDZ-a, stranka koja nikad ne gubi, te da će tako biti i ovaj put.

30 GODINA NEPOBJEDIVOSTI
U listopadu 1989. dvadesetak je odvažnih utemeljitelja u restoranu Oskar u Zadru formiralo Inicijativni odbor HDZ-a. Stranka se u Zadru osnovala 23. prosinca iste godine na skupu u ondašnjem Kinu „Pobjeda“, a od prvih stranačkih izbora 1990. neprestano obnaša vlast i u gradu i u županiji.

 

Izvor: HDZ, kalelargainfo.hr