Naslovna

23.12.2017.

28. ROĐENDAN ZADARSKOG HDZ-a

Na Višnjiku je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Zadru.

Na Višnjiku je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Zadru. Kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića okupljene članove i simpatizere stranke pozdravio je ministar uprave Lovro Kuščević, a nazočnima su se obratili i predsjednik GO HDZ-a Zadar Joso Nekić, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Zadarske županije Božidar Longin i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta.

Prvi je govor održao Joso Nekić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, koji je, između ostalog, kazao kako članovi stranke mogu biti ponosni na rezultate koji su ostvareni na lokalnim izborima.

-U prvom krugu dobili smo i gradonačelnika i župana, te vlast i u Gradu i Županiji. Zahvalio bi se svima koji su nam dali glas. Zahvaljujući kontinuitetu koji imamo, završili smo puno projekata, a izdvojio bih sustav odvodnje i luku Gaženica sa spojnom cestom. Zahvaljujući stabilnoj vlasti imamo mogućnost realizirati projekte. Najvažniju ulogu imao je Božidar Kalmeta i trebamo mu na tome zahvaliti. Vrata stranke su otvorena za sve, a posebno za mlade ljude koji nam se svakodnevmo pridružuju i koji su na istaknutim pozicijama. Često čujemo da je grad raskopan, ali to je pokazatelj da se radi i to će biti korisno za sve nas. Najvažnije je jedinstvo i da nema toga, ničega ne bi bilo, a kamo li projekata. Sve gradimo na čvrstim temeljima koje je izgradio naš prvi predsjednik dr. Tuđman. Lijepo je da smo se ovdje okupili i u ovolikom broju. Od srca vam svima želim blagoslovljen Božić i novu godinu, kazao je Joso Nekić.

Izaslanik predsjednika stranke, Andreja Plenkovića, ministar Lovro Kuščević, naglasio je kako se projekti ne bi mogli realizirati da zadarski načelnici, gradonačelnici i saborski zastupnici ne lobiraju u Zagrebu.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić u svom govoru podsjetio je na sve projekte koji su realizirani, kao i na one koji će biti tijekom oduće godine.

-Otvorili smo Kneževu palaču, opremili TIC, smanjili cijene vrtića, nastavili rekonstrukciju cesta, nastavili radove na Providurovoj palači, počet će uskoro radovi na centru Mocire, rekonstruirat ćemo Pozdrav suncu, započeti radove na sustavu odvodnje, izgraditi ćemo poslovnu zonu i groblje u Crnom, kao i niz drugih ptojekata, nabrojio je gradonačelnik Dukić.

Nakon njega, nazočnima se obratio župan Božodar Longin:

-Ova godina obilježena je po uspjehu koji smo ostvarili na izborima, ali i po elementarnoj nepogodi i katastrofalnoj poplavi kakva se nikad proje nije dogodila na ovim prostorima. Ali pokazalo se da smo dovoljno stručni i organizirani, te smo se spremno suočili s tim problemom. Kreće sanacija i vjerujem da će ona biti odrađena uspješno, kazao je Longin.

Posljednji je govorio Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. On se prisjetio dana kada je utemeljena stranka u Zadru, te istaknuo kako otada do danas HDZ nikad nije izgubio izbore u Zadru, a radi se o razdoblju dugom 28 godina.

-Zaslužni su za to naši načelnici, gradonačelnici, svi vrijedni članovi koji promiču stranku, daju sve od sebe. U 28 godina nikada nismo izgubili izbore, i po tome smo, iz Vukovarsko-srijemsku županiju jedini. Ovo su izvanredni rezultati, a ni u svijetu nije moguće vidjeti ovoliko povjerenje birača kao što ga mi imamo. To je zahvaljujući trudu, radu i rezultatima. Mi ne prodajemo demagogiju, kod nas se može doći u bilo koju općinu ili grad i reći i pokazati što sve je napravljeno. Nema praznih riječi, imamo samo rezultate. Na svima nama je da nastavimo provoditi ovakvu politiku kao i do sada, zaključio je Kalmeta.

Slavlju na Višnjiku prisustvovali su i saborski zastupnici Davor Lončar i Grozdana Perić, državna tajnica za demografiju Marija Pletikosa, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, bivši župan Stipe Zrilić kao novi predsjednik Ureda državne uprave, dogradonačelnici i dožupani te brojni HDZ-ovi pročelnici, vijećnici, gradonačelnici i načelnici.